duminică, 21 august 2011

Motatul Rares!

Bine, ar trebui sa spun "Rares far' de mot!" ca tocmai ce i s-a taiat. Motul. Adica a implinit un anisor, ieri, pe 20 august. Si, cum i s-a intamplat si lui Tudor, i-am facut de petrecanie chiar de ziua lui!  Nasa a venit pregatita, cu temele la zi si cu muschii antrenati, iar noi, restul, cu pofta de tort si de hlizit.
Daca la dezmotatul propriu zis - adica taiatul motului legat in prealabil cu fundita rosie si apoi facuta crucea completa - Raresel s-a zbatut si a protestat, cand a venit vremea tunsului chilug a stat cuminte, ca un expert in ale frizeriei.
Iar intre cele doua evenimente, care mi-au lasat copilul fara buclele lui de bebelus adorabil, i-am ghicit viitorul. Nu in cafea, carti de tarot sau stele, ci l-am lasat sa aleaga din multimea de obiecte inghesuite pe tava. Spre disperarea lu' ta-su - care a venit inarmat cu un stetoscop, o foarfeca chirurgicala, o pensa si multa speranta - copchilul a pus manuta pe migea de tenis. In afara de faptul ca era minge! are o culoare verde turbat, de-ti ieseau ochii uitandu-te la ea. Apoi papacila s-a repezit spre biscuiti si, intr-un final, a luat cartea! Deci omul nostru o sa joace tenis cu cartea in mana, in timp ce se va indopa cu biscuiti.
Dar tati poate sa stea linistit, la vremea lui, Tudor a ales stetoscopul - acelasi - cheile de la masina si un pix. Biscuitii nici acum nu-l tenteaza pe domnul T, daca alaturi e orice alt obiect, lucios, nou si interesant. Asa ca macar cu unul o sa dea lovitura si o sa-i duca tradita nou inceputa mai departe. Poate.
Tortul a fost minunat, compania exceptionala si ziua pe masura de frumoasa.

La multi ani Rares!
inainte
fara mot
si dupa

3 comentarii:

  1. EXTREM!!! Sa va traiasca si asta langa primul! Sa va bucure!

    PS: e mult mai cool fara par, parol!

    RăspundețiȘtergere
  2. Copilutzu' frumushel foc! Multe bucurii sa va aduca! Iar dl. doctor sa se multumeasca cu un singur mostenitor pe parte profesionala ca ii ajunge! Vrea sa nenoroceasca toata familia? :))

    RăspundețiȘtergere
  3. @Cosmin & Paula saru'mana pentru urari si sper sa se intoarca inzecit la voi si domnisoarele voastre :)
    p.s Paula, Cip deja ii vede pe amandoi medici de renume... international! :)))

    RăspundețiȘtergere